טיול לנצרת

נצרת
"כשאת אומרת נצרת, למה את מתכוונת?" לא תמיד אנשים ערים לכך שמדובר בשתי ערים צמודות זו לזו- נצרת, העיר הערבית הגדולה בארץ ונצרת עילית, עיר שהוקמה בסוף שנות החמישים. אנחנו נצא לטיול בערי העתיקה נצרת, טיול בעקבות ישוע.

כשמגיעים לנצרת, הכבישים יורדים לכיוון העיר העתיקה. העיר בנויה כמו "אמבטיה" עם הרים סביב לה עליהם בנויות השכונות.

בימיו של ישוע, נצרת היתה כפר קטן ונידח, הרחק מדרכים ראשיות ולמעשה הכפר היה בערך הרחוב שנע בין בית מרים (בזיליקת הבשורה) לבין ביתו של יוסף הנגר (כנסיית יוסף הקדוש). מעיין הכפר היה מחוץ לכפר. על פי המסורת של כנסיית המזרח, המלאך גבריאל ניגלה למרים כשיצאה להביא מים מהמעיין. היא נבהלה וברחה לביתה ושם ניגלה אליה גבריאל שנית והמשיך בבשורת ההריון מרוח הקודש. על כן, בצמוד למעיין נמצאת כנסיית גבריאל הקדוש היוונית-אורתודוקסית. בכנסיה אקולנוקלסט מארז הלבנון, מהמאה ה-18. במפלס התחתון נובע מעיין.

משם נצא דרך סמטאות העיר העתיקה, אל השוק. בשוק שפע דוכנים וחנויות, בינהן שוק של שמלות כלה, אביזרים שונים, צבעוניות ושימו לב לא לפספס את כנסיית בית הכנסת. על פי המסורת נהג ישוע להתפלל כאן ואף עלה לתורה.

נמשיך אל ביתה של מרים- זוהי הבזיליקה, בזיליקת הבשורה. ניכנס פנימה אל אולם גדול, במרכזו שרידים ארכיאולוגים. חלל גדול עובר בין הכיפה הלבנה אשר בנויה כסמל לשושן הצחור- הפרח של מרים, לבין הקריפטה שמתחתינו. הרבה תמונות בקומה הבאה שנשלחו ע"י קהילות מרחבי העולם הנוצרי. נצא לכיוון ביתו של יוסף הנגר. בדרך אנחנו עוברים על יד המנזר הפרנצסקני.

ביציאה חזרה לרכבים ישנם דוכני מזון, אפשר לחזור דרך הכביש הראשי- פאולוס השישי, ולחוות את הקונדיטוריות עם הבקלווה והכנאפה ושאר דברי מתיקה, את המסעדות עם הבשרים וחנויות בגדים ואחרים- עיר תוססת ותיירותית

תגובות

עדין אין תגובות בפוסט זה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

דילוג לתוכן